Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Başkan Yazıcı ve Bursa…

İbrahim Yazıcı ,Bursaspor tarihindeki en önemli yerlerden birini aldı.
Başkan, Bursa’nın ne olduğunu değil de ne olmadığını bilenler arasındaydı. Bu nedenle de her türlü kavganın içine kendine özgü duruşuyla girdi.
Bursa gibi adım başı dedikodu üretilen bir kentin en önemli markasında Başkan olarak şampiyonluk yaşamak kolay değildi.
Bursaspor’un şampiyonluğunun ardından İbrahim Yazıcı’nın şimdilerde timsah gözyaşı döken kimi kişi ve kurumların karşısında kulübün, kentin ve taraftarın başını hiç öne eğmedi.
Yazıcı’nın yönetim yöntemini ve ilişkilerini açıkça eleştiremeyenlerin arkasından dolanarak her türlü dedikoduyu üretmelerine çok kızıyor ve herkesin bildiği her şeyi yüzüne söylemesini istiyordu ama burası Bursa’ydı ve bu yapılmıyordu. Bunu yapmayanlar şimdilerde de gözyaşı dökerek Yazıcı’nın arkasından çok yakın arkadaşımızdı türküsünü söylüyorlar.
Atatürk Stadı’nın yıkılmasına ve Bursaspor’a hiçbir garanti verilmeden yeni stadın pazarlanmasına açıkça karşı çıkması “Şampiyon Başkan” duruşuyla tarihe geçti.
Yazıcı’nın boğazını sıkmaya kalkanlar şimdilerde en fazla gözyaşı dökenler kervanına katıldılar. Böyleleri, Yazıcı’nın sağlığında ayağını kaydırmak için her yolu denemişlerdi. Bursa gibi neredeyse herkesin karnından konuştuğu bir yerde Bursaspor Gemisi’ni onca fırtınaya ve tuzağa karşın yüzdürmeyi başardı.
Bursaspor taraftarının Yazıcı’yı sevgisi de farklıydı. Bursa’nın gördüğü en büyük cenaze törenlerinden biri yapılacaktır. Özellikle Atatürk Stadı’ndaki tören hem Yazıcı’ya hem de kenti kendi çıkarları adına Bursaspor’a ve Başkanı’na saldıranlara karşı verdiği mücadeleye saygıya dönüşmeye adaydır. Atatürk Stadı’nın yıkılmasını isteyenlere yönelik tavrını koymuştu Yazıcı şimdi bu sesi geleceğe taşımak ve Yazıcı gibi yine birilerinin uykusunu kaçırmak Bursa’nın ve Bursaspor taraftarının sorumluluğunda.
Başkan’ın ölümüyle Bursaspor Kongre havasına girecektir. Bu kaçınılmaz gibi duruyor. Ölümün acısı çok taze ama gerçekleri de haykırmanın şimdi tam sırası.
Bursaspor camiası olası kongrede Atatürk Stadı’nı yıktırmama konusunda açıkça tavır koyabilen bir ismi tercih etmelidir. Yazıcı’yı unutmamak böyle bir tavır gerektirir.
Atatürk Stadını yıkıp bir taşla birkaç kuş vurmayı kafalarına koyanlar Atatürk Spor Sarayı, Atatürk Yüzme Havuzu ve Atatürk Lisesi’ni di tarihe gömmek ve ATATÜRK ADINI SİLMEK İSTİYORLAR. Başkan Yazıcı’yla sağlığında bunları konuştuk uzun uzun. Turizm gibi iktidarla iyi diyalog kurmasını gerektiren bir işi vardı.
Buna karşın iktidara direndi. Belki de siyasetçi olduğu dönemlerde iktidarın ne yolduğunu bildiği için böyle davrandı…
Şampiyon Başkan oldu ve yaşamının son döneminde şampiyon gibi direnen İbrahim Yazıcı olarak sürdürdü. Bu yönüyle de Başkan Yazıcı’yı tarih bir başka yazacak.
Başımız sağ olsun.

09.05.2013 10:07:08, Levent Gencelli

Bu yazı 5246 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]