Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Gelsin paralar bozulmasın aralar

Ertuğrul Sağlam Bursaspor'dan ayrıldığından bu yana Bursaspor biri kupada üç maç oynadı. Karadeniz'de 0-0 berabere kalıp elendiğimiz 1461 Trabzon maçı, Bursa'da Galatasaray ile ağzına kadar dolu tribünler önünde alınan beraberlik ve yeni teknik patron Karaman'la deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla alınan galibiyet. Kupaya veda ettiğimiz maçı kenara koyarsak ki Bursaspor'un bu sene kupadan erkenden elenmesinin en büyük sebebi Ertuğrul Sağlam'dır, diğer maçlarda gördüğümüz kadarıyla Bursa'da hayat devam ediyor.

Anlaşılan o ki Bursa dışında ise etmiyormuş; görevinden istifa eden Ertuğrul Sağlam’ın geçtiğimiz pazar akşamı bir tv kanalında yaptığı "kulüpten 700 bin euro alacağım var" çıkışına yönetimin resmi internet sitesinden seviyeli bir uslupla cevap vermesi ve "Sağlam'a görev süresi içinde (ekibi hariç) 14 milyon 500 bin lira civarı para ödedik" açıklaması sanırım sadece Sağlam'a değil aynı zamanda tüm camiaya ve spor kamuoyuna iletilmiş bir mesaj.

Tekrar yazıyorum; 14 miyon 500 bin euro para ..evet hayatınız boyunca hayal edemeyeceğiniz korkunç bir para ! Yorum sizin...

Halen daha "ne olmuş canım adam bizi şampiyon yaptı" mantığıyla yaşayanlara yönetim haklı olarak şunu demek istiyor; Evet Bursaspor senin teknik direktörlüğün döneminde lig şampiyonu oldu, Avrupa kupalarında mücadele etti ama sende bunun karşılığını fazlasıyla aldın, ve unutma ki seni sen yapan Bursaspor'da ki günlerindir !"

Peki ya Sağlam çıkıp ben Bursaspor sayesinde Türkiye'de kariyerimin en üst noktasına çıktım der ve 700 bin euroyu Bursaspor'a bağışlarsa?
İşte o zaman taraftarın tribün sloganı "adam gibi adamlığının" altına imza atmış olur. Kim bilir ? Eskiden olurdu böyle şeyler. Günümüz şartlarında paranın insanları çok çok değiştirdiği bir devirde olur mu? bilinmez.

Meğerse bir işin içine "para" girmeye görsün. "İnsan babasını bile tanımazmış..yani gelsin paralar bozulmasın aralar mı?" Hani siz ikiniz başkan antrenör ilişkisinin çok ötesindeydiniz? Ağabey kardeş gibiydiniz?

Yaşanan gelişmelerden ortaya çıkan sonuç şu:
Ertuğrul Sağlam Bursa'ya gelmden önce bir hiçken ( Kayserispor ve Beşiktaş’ta en küçük başarısı bile yok ) Bursaspor’la efsane teknik adam oldu, şöhret ve fazlasıyla para kazandı.Bursaspor şampiyon oldu ama Ertuğrul Sağlam bunun karşılığını fazlasıyla aldı.
Şampiyonluğu ve Sağlam'ın dönemindeki başarıların hepsini hocaya mal edip, yönetime yüklenmek te yanlış.
Taraftarı, ter döken futbolcuları, yönetimi ve yanımızda olan şans faktörünü de unutmamak lazım. Bu noktada kazanılan başarılardan cebine para girmeyen üstelik bir sürü para çıkan binlerce taraftar var.
18 Şubat’ta Bursaspor kulübünün mali genel kurulu gerçekleşecek.
Mali tablonun paylaşılmaması hususunda sürekli eleştiri alan Yazıcı yönetimi bence artık bu toplantıda kulübün gelir ve giderlerini ortaya dökmelidir.
Bence tam zamanıdır.
Bir kulübün evrakları düzenli olarak tutuluyorsa çekinecek birşey olmaz.
Aralar da bozulmaz.



13.02.2013 11:50:05, Uğur Çelikkol

Bu yazı 2839 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]