Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Maça gitmiyoruz!

BOŞ tribünler önünde oynanan son Karabük maçı gösterdi ki; ortada öyle yabana atılamayacak bir sorun var..Yeşil Beyaz sevdasıyla takımına kayıtsız-şartsız gönülden bağlanmış taraftar, Atatürk Stadı'nı ıssız, Bursaspor'u öksüz bırakıyorsa bunun önemli bir nedeni olmalı. Yazılanlara ve de söylenenlere göre bilet fiyatlarını yüksek bulan taraftar böyle bir eylemde karar kılmış.. Yerden göğe kadar haklı olabilirler ama yönetimi protesto ederken takımını cezalandırmak acaba ne derece doğru?
İstatistikler gösteriyor ki, Avrupa'nın en pahalı liglerinin başında ortalama 50 euro maç başına bilet ücretiyle İspanyol La Liga geliyor. Onu 49 Euro ile İngiliz Premier Lig takip ederken, ligimiz ise ortalama 34 Euro ile Yunanistan'la birlikte Avrupa'nın en pahalı üçüncü ligi durumunda.

Açık bir gerçek var; nüfusun yarısı futbolla hiç ilgilenmeyen ya da 'laf olsun' diye ilgilenen yurttaşlardan oluşuyor. Öteki yarısını da futboldan soğutmak için elimizden geleni yapıyoruz. İktidarlarını taraftarının cebine gözüne koyarak yürütmeyi amaçlayanların eseri bu..
Forma ve kombine satışıyla transfer parasının çıkacağı ise en büyük safsata.
Forma ve bilet satışları takımın başarısına, transferlere bağlı bir şey değil. Başarı durumunda taraftar belki başka bir yerden kısıp, takımı için harcar ama bir yere kadar.
Taraftarın harcaması alım gücüne, ülke milli gelirine ve gelir dağılımına doğrudan bağlı bir şeydir aslında. Bu yüzden forma ve kombine satışının da bir sınırı ve belli bir geliri var. Maliyetler düşünüldüğünde bu rakamlarla bir transferin parası zor çıkar.

Oysa takımına duygu bağıyla bağlanmış, takımını izlemekten başka beklentisi olmadan stada giden bir taraftar kitlesi var Bursaspor'un .
İnternette tartışıyorlar, dünyayı izliyorlar, kulüplerinin daha iyi yönetilmesini istiyorlar. Kulüp yönetimleriyle ilkesiz bağlar içine girmeyi istemiyorlar.
Bu dinamik kitle, yönetimlerin böylesine düşüncesizce uygulamaları nedeniyle, Karabük maçında olduğu gibi takımlarını yalnız bırakarak sağlıksız yolardan ifade edebiliyorlar kendilerini.
Ama bu da önemli değil, nasıl olsa her olayda onlar sorumlu tutuluyorlar. Günah keçisi yapılıyorlar. Seyircisiz oynama cezaları yiyorlar ama yöneticiler o maçları tribünde kimseyi umursamaz tavırlarıyla izleyebiliyorlar.
Unutulmamalı ki 'Büyük Kulüp' olmanın yolu bilet/kombine fiyatlarını şişirmekten değil, taraftarına saygı duymaktan geçer.

18.09.2012 13:28:23, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 2800 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]