Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Eleştirmek Ama Nasıl?
Bursaspor bu yıl aldığı sonuçlarla hepimize keyif veriyor. Geçen yılla kıyaslamak açısından bakarsak; geçen yıl ilk onbir haftada yalnızca on puan toplayabilmiştik. Bu yıl on maçta topladığımız yirmialtı puanı, ancak ilk yarı sonunda toplayabilmiştik. Ama buna rağmen her yerden bir sürü olumsuz eleştiriler duyuluyor. Tuhaf bir karamsarlık havası içimiz karartıyor.

Neymiş efendim? Raşit Çetiner ilk onbir haftada yalnızca onbeş oyuncuya şans tanımış. Kadro 24 kişilikmiş, diğer oyuncular pas mı tutacakmış. Bir de geçen seneye bakalım: Hiç bir maç üst üste aynı onbirle maça çıkmamışız. Ne diyorduk ozaman? Böyle istikrarsızlık olmaz... Vay efendim vay... Alın size ikiyüzlülüğün daniskası.

Oturmuş bir takımın var. Kim ne oynayacağını, hangi koşulda ne yapacağını gayet iyi biliyor ve bildiklerini de uyguluyor. Hangi dakikada kimin oyuna gireceği bile herkes tarafından biliniyor. Kadro ve oyun istikrarı yakalanmış. Sonuçlar ise süper. Buna karşılık söylenen söze bakın: Elde bu kadar geniş kadro var, niye hepsinden faydalanılmıyor? Aynı şeyi Manchester United, Arsenal, Chelsea yapınca alkış tut. Bursaspor yapınca eleştir.

Bu arkadaşlar, başarının yolunun istikrardan geçtiğini unutmasınlar.

Sonra bir de futbolcu eleştirileri var. Orhan iyi oynamıyormuş. Serdar Topraktepe kötüymüş. Serdar Kurtuluş oynayamamaktan pas tutmak üzere imiş. Yunus, Eser, Serkan ve bir de kaleci Yavuz olmasa imiş halimiz harapmış.

Orhan’ın iyi oynamadığına görüşüne katılmıyorum. Gol vuruşu yapamamak iyi oynamamak anlamına gelmez. İyi olmayan adam gol vuruşunun yapılabileceği yerlere de gidemez. Bugün atamaz yarın atar.

Serdar Topraktepe ise oynatılarak kazanılacak bir oyuncudur. Ayrıca onun yedek soyunduğu iki maçta da berabere kaldık. Sahada olduğu her maçta rakibin iki oyuncusunun onu marke etmeye çalıştığını da unutmayalım.

Serdar Kurtuluş iyi çalışırsa takıma girer. Ömer Aysan iyi, formayı o alıyor. Bundan daha doğal ne olabilir?

Eser, Yunus atacak; Yavuz kurtaracak. Onlar da bu takımın oyuncuları değil mi? Olmasalar demek ne demek onu anlayamadım.

Miu’su, Frasineanu’su, Egemen’i, Ünsal’ı,Serkan’ı ile bütün oyuncular üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar.

Bir de klübeden gelip katkıda bulunanlar var. Mehmet Al çok etkili, İbrahim bu yıl büyük bir aşama yapacak. Mehmet Türkmehmet her maçta sahada. Yasin henüz uyum sorununu aşamadı ama o da takıma katkı sağlayacaktır.

Dünyanın her yerinde işini iyi yapan insanlar alkışlanır. Bizde de mutlaka bir yerlerde kusur aranır. Çalışan iş yapan herkes bir yerlerde hata yapar. Hata yapmamanın yolu, iş yapmamaktan çalışmamaktan geçer.

Siz bildiğiniz yolda devam edin Raşit Çetiner ve Bursaspo’lu futbolcular. Hata yapabilmek için, önce iş yapmak gerek.

08.11.2005 00:00:40, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3703 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]