Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Feyyaz Uçar, Bursa yener…
Güzel İzmir gecesinden üç puan çıkararak uçan Bursaspor oldu. Hoş, bir aralar Karşıyaka teknik direktörü Feyyaz’ı havalarda uçarken gördük. Akaretlere gidip Bursaspor’a nasıl çelme taktığını anlatacağını hayal ediyordu sanırım. Hayalleri yıkılınca ne yapacağını şaşırdı. Bunun yanı sıra, her zaman büyük saygı duyduğum, Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir şehrinde o kadar büyük hakarete ve küfürlere muhatap olduk ki şaşkınlık içindeyim. Seyirci ağız dolusu küfürler eder, teknik direktörler havada uçup, yedek kulübesini yumruklar… Bu kişilerin güzel İzmir’e hiç ama hiç yakışmadığını belirtelim.


Centilmence mücadele ederek, taşıdıkları formanın hakkını veren Karşıyakalı futbolcuları bu eleştirilerden muaf tutarım. Onlar sahada ellerinden geleni yaparak futbolun hakkını vermeye çalıştılar. Feyyaz Uçar’a rağmen, centilmenlikten ödün vermediler. Hepsi yürekli ve onurlu bir mücadele verdiler. İçtenlikle kutlarım.

İki hafta önceki yazımda da belirtmiştim: Sözün bittiği yerdeyiz artık. Bu haftalar, sahaya çıkıp yapılabileceğin en iyisini yapma haftalarıdır. Sahaya çıkıp kazanmayı isteyen, sonuna kadar mücadele eden takımlar, bu kararlılıklarının sonucunu mutlaka alacaktır. Dünkü maça bakınca iyi futboldan söz etmek fazla iyimserlik olur. Ama konu mücadeleye gelince hiç kimseye haksızlık etmemek gerek. Dün sahada yer alan yirmi sekiz futbolcu da mücadele etmek adına, ellerinden ne geliyorsa sahaya yansıttılar.

Bursaspor formasıyla sahaya çıkan her futbolcu, topa bastı, yardımlaştı, alan daralttı; kısacası mücadele etti. Ligin sonuna gelindiğinde bundan fazlasını beklemek haksızlık olur. Yavuz’dan Egemen’e, Frasineanu’dan Burak’a, Bülent’ten Veli’ye herkes takıma katkı sağlamak için canını dişine taktı. Sahada iyi bir futbol göremedik, bu doğru. Ama zaten bu kadar stres altında, iyi sonucun yanında iyi futbol da beklemek doğru olmaz. Olsa iyi olur da… Sonuç iyi olursa kimse kötü futbolu önemsemez. Önemli olan sonucun iyi olmasıdır.

Benim Bursaspor’dan beklentim, bu ligi birinci sırada bitirerek bir an önce ait olduğu yere dönmesidir. Ve bu beklentim de boşa çıkmayacaktır

18.04.2006 00:00:40, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3662 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]