Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bursa kaosu sever

Bursa kaosu sever. Hizipçiliği, hasetliği sever, damarlarında kıskançlık kanı pompalanır durur. En başarılı zamanlarda bile birisi çıkar ortaya bir şey atar sonra hemen yandaş bulur. Hatta beş ay önce eleştirdiği başkanını "Şampiyonluk Kupası" gelince çıkıp övenler, köşe yazılarında yazdıklarını unutanlar da çok bulunur, bakmışsınız aynı kişi bir gün televizyon programında üç beş ay önce eleştirdiği başkanı övüyor. Kendi kendinize düşünürsünüz; "Eleştirisine zorla yandaş bulmak için için ortalığı kırıp geçiren, bulunduğu mevkiyi ve görevini sırf etiket sevdasına hiçe sayan, unutan bu kişi bundan birkaç zaman önce sağa sola saldırırken şimdi nasıl oluyor da Başkan Yazıcı'yı yere göğe sığdıramıyor?" Gülümsersiniz… bir insanı da daha tanımışsınızdır çünkü. Bu şehir değişiktir. İstikrarlı, başarılı düzenli insanlar anında göze batar burada. Başkalarının egoları hemen ön plana çıkar, eziklikler tavan yapar, gruplar kurulur aynı faaliyet alanındaki dernekten bir üçüncüsü beşincisi hatta onuncusu açılır. Ve hiç biri bir yere gidemez kaybolur gider zaman içinde…üç beş kişinin kendini eğlediği yerden öteye geçmez. Bursa insanına huzur batar, kaos olmalıdır. Evet sürekli bir kaos yaşanmalıdır Bursa'da Bursaspor'da…Çünkü kaostan beslenenlerde vardır her yerde olduğu gibi.

Geçtiğimiz akşam gerçekleşen kongrede Bursa'nın kaosu ne kadar sevdiğinin göstergesi toplantılardan biriydi sadece. Kongre 'nin yapılma sebebi yine bir kaos yaratma çabasıydı. Atatürk spor salonu sakin, Divan kurulu sessiz Kongre 'yi yönetenler ise bir an önce işi toparlayıp eve gitme gayreti içindeydi. Başkan Yazıcı'nın mesaj verme kaygısı taşıyan formalite konuşması, formalite kongre'ye uygundu.

Evet kongre dışında ortaya çıkan bir sürü söylenti ve tartışılan konu var. Bu konular doğru ya da yalan bazen Divan kurulunda gündeme geliyor ama sonu gelmiyor. Sonu gelmemesinin sebebi yine Bursa insanın o karakteristik özelliklerinden yani konuş, uzaktan eleştir, pislik at ve sorumluluk alma. Sonrada gruplaşıp uzaktan at tut. Bursa'da iddialar, suçlamalar, mahkemeler devam edip gider.

Bundan birkaç sene önce borç batağında olan ve amacına ulaşmayan ulaşamayan (çünkü Bursa'da halk böyle durumlarda, sosyal faaliyetlerde 5 lira bile vermez, verse bile burnundan getirir. ) yardım kampanyaları ile ayakta durmaya çalışan Bursaspor bütçesi artık rahatlamış ve büyümüş durumda. Bu bütçe ve kulüp aslına bakarsanız daha düzenli ve kabul edenler etmeyenler toplantısı yerine daha detaylı toplantılar hak ediyor ama Bursa'da da düzen değiştirmek ayın yörüngesini değiştirmekten daha zor.

Başkan Yazıcı'yı sevmek zorunda değilsiniz, yönetimde görev yapanları da… ama kabul etmeniz gereken bir gerçek var ki Bursaspor, Başkan Yazıcı ve ekibi döneminde şampiyon oldu. Saygı duymak zorundasınız. Ve bundan sonra bu kulübe başkan veya başkan adayı olacakların işi çok zor çünkü artık bu kulubün geçmişinde bir şampiyonluk var. Çıta yüksek, beklentiler yukarda ve siz eğer hala oturduğunuz yerden konuşuyorsanız, buyrun; aday olun, sahip çıkın, görev alın ama unutmayın "daha iyisini yapmak" zorundasınız.



16.01.2011 17:44:58, Uğur Çelikkol

Bu yazı 4322 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]