Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Alın Size "Büyük Takım"
Bursa ve Eskişehir karşılaşmaları her zaman zorlu olmuştur. Bu maçların sonucunu önceden kestirebilmek olanaksızdır. Bu karşılaşmalarda herhangi bir sürpriz yaşanmamasının sürpriz olarak algılanması işin ironik yanıdır. İki komşu kentin takımı bu karşılaşmalara çok farklı konsantre olurlar. İki kentin sakinleri için de bu karşılaşmalar çok özeldir. Her iki şehrin insanları da bu maçları kaybetmek istemez. Eskişehir süper lige çıktıktan bu yana hiçbir maçın berabere tamamlanmamış olması da, aslında çelişkili bir durumdur. Çünkü kaybetmeyi istemeyen takımların oyununda, doğal olarak beklenen sonuç beraberliktir. Buradan çıkartacağımız sonuç bizi, her iki kentin takımının da kaybetmemekten çok kazanmayı düşündüğü gerçeğine götürür. Kazanmayı bu kadar çok isteyen takımların oynadığı karşılaşmalar ise futbolu bir heyecan kasırgası haline dönüştürür.

Bunun yanı sıra, geçmişten bugüne dek, geri döndürülebilen bir Bursa Eskişehir maçı da hatırlamıyorum. Bu maçlarda genellikle, ilk golü atan takım maçı da kazanır. En azından Eskişehirspor süper lige çıktıktan sonra oynanan tüm maçlar böyle geçmiştir. O yüzden bu maçın geri çevrilmesini de fazlasıyla önemsiyorum.

Bu atmosferde başlayan karşılaşmanın ilk yirmi dakikasında Bursaspor sahanın hakimi idi. İstediği gibi oynadı, topa sahip oldu, oyunu yönlendirdi. Hatta Sercan Yıldırım biraz daha dikkatli olabilse erkenden öne geçebilirdik.Tam herşey yolunda gidiyor derken, bir hata bir golü de beraberinde getirdi. Golle birlikte oyunun kontrolü de Eskişehirspor'a geçti. Golden sonra ilk yarının bitimine kadar sıkıntılı bir süreç geçirdik. Pas hataları ve top kayıpları ile birlikte de tribünlerde homurdanmalar başladı. İlk yarının sona ermesiyle birlikte tribünlerde bir karamsarlık bulutu da gözlemlenebiliyordu. Her yeni başlangıcın yeni bir umut olduğundan hareketle, ikinci yarıdan umutluyduk. Sahada ilk yarıdan daha inançlı bir Bursaspor görünce de ümidimiz daha da arttı. Bu da tribünlere yeni bir tazelenme ve hareket getirdi. Tribünlerin hareketlenmesi futbolculara da olumlu olarak yansıdı. Artık her an bir şey olabilir diye düşünürken Insua - Nunez değişikliği takıma olumlu olarak yansıdı. Tek forvetten çift forvete dönüş golün geleceğini de müjdeliyordu. Oyuna giren Nunez'in attığı gol durumu eşitledi. İyice oyunu rakip sahaya yığan Bursaspor'da, o ana kadar çok faydalı bir oyun süren Hüseyin Çimşir'in yerine Kirita'nın girişi ile hücumdaki etkinliğimiz daha da arttı. Hemen ardından gelen gol ise teknik adamlığın ne kadar önemli bir olgu olduğunu herkese ilan ediyordu. Oyuna iki hamle yapıyorsunuz ve her iki hamle de ayrı ayrı meyvelerini veriyor. Daha ne olsun ki ? Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı üçüncü oyuncu değişikliği de skoru korumaya yönelik Sercan-Batalla değişikliği idi ve bu değişiklik de amacına ulaşıyordu.

Sonuç olarak futbolcuların ısınmalarından bile belli oluyordu ki herkesin aklı fikri salı günü oynanacak Valencia maçındadır. Bu yüzden, aslında, gizli gizli hepimizin beraberliğe çoktan razı olduğumuz bir maçtı. Futbolcuların on dakikalık ciddiyeti, Ertuğrul Sağlam'ın yerinde hamleleri, aslında çok da iyi oynamadığımız oyunu çevirmeye yetti. Ben böyle takıma "Büyük Takım" demem de kime derim?

Bu "Büyük Takım" Salı gecesi oynayacağı oyun ve alacağı sonuç ile hepimizi gururlandıracaktır. Görsünler bakalım nasıl "Büyük" olunurmuş…

Tonguç AKKUŞ
Ankara, 13 Eylül 2010

15.09.2010 11:44:58, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3030 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]