Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Suat Oktay Şenocak

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

En hayırlı yenilgi

İstanbul BŞ Belediyesi ile Diyarbakır maçında alınmayan önlemler, Bu sefer ne hikmetse unutulmamıştı. (Bursa taraftarı her maçta sahaya girip, hakem ve futbolcuların kafasına yabancı madde atıyor ya ondan her halde(!) Tarihinin en centilmen dönemini yaşayan yeşil beyazlıların önüne etten bir duvar örmüş İstanbul emniyeti… Belli ki Bursaspor ile taraftarı arasına set çekmek istenmiş, güvenlik falan bahane…

İnanılmaz bir akın vardı Bursa’dan İstanbul’a… Bu sezonun tarihi maçlarından biriydi aslında. Maç cuma değil de cumartesi ya da pazar oynansa, ben diyeyim 40, siz 50 bin kişi gelirdi İstanbul’a deseniz yeridir.

Nereden bakarsanız bakın 30 bine yakın yeşil beyazlı vardı tribünlerde. Bursa’dan öğlen saatlerinde bizim gibi yola çıkan birçok Bursalı, İstanbul’un trafik cehennemine takıldığı için maçın anca 2. yarı ortalarına yetişebildi stada.

Maçı, TFF’nin cuma akşamı oynatmayı istemesinin altındaki nedenin bu olduğunu düşünüyordu, Bursa cephesi.
Ancak mazeret değil tabi…
Olimpiyat Stadı’nda oynamanın dışında ev sahibi koşullarına haiz taraf Bursaspor’du.
Gök yeşil, yer beyazdı sanki…

Böyle güzelim bir tesisi dağ başına kurmak hangi aklı evvelin işidir bilinmez ama Hıncal Uluç’a bir kez daha hak verdim. Üstat yıllarca haykırıyordu da, ilk defa görme fırsatını yakalayınca anladım, milyarlarca liranın nasıl da heba edildiğini!

Çanakkale’de askerlik yapanlar iyi bilir. 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nın içinde “İt Durmaz Tepesi” diye bir nokta vardır. İti koysanız duramayacak denli soğuk bir rüzgâr eser orada.

Olimpiyat Stadı’ndaki soğuk bana orayı anımsattı.

İşte bu ortamda başlayan oyunun daha ilk dakikalarından itibaren daha istekli ve arzulu görünen ev sahibi takımdı. (İstanbul trafiğinde Olimpiyat Stadı’na ulaşmak için çabalarken, NTV radyodaki anlatıcı arkadaş bu şekilde aktarıyordu maçı. Ve bir de İstanbul'un gol attığı sırada bir sevinci vardı ki, anlatılamaz)

Yollara düşüp İstanbul’un bu ücra köşesine akan taraftarının beklentisi de eklenince şampiyonluk stresini iyice omuzlarında hisseden futbolcular, sezonun en kötü performansıyla hayal kırıklığı yaşattılar.

Ligin ilk yarısı kazanılan 6-0’lık galibiyet, BŞ Belediyeli futbolcuların bundan ötürü hırslı oynamaları da önemli etkendi.
Lideri yenme zevkini yakalamışken bunu geri çevirmedi İstanbul temsilcisi.
Hakem Bünyamin Gezer’in dengesiz kararları da eklenince, çabalar sonuç vermedi.
“Acaba 2-0’dan bir kez daha maçı çevirebilir miyiz?” sorusu, kötü futbolu gören tüm yeşil beyazlıları tek puana razı kıldı, lakin o da olmadı.
İyi oynayan taraf BŞ Belediyesi hak ettiği 3 puanı alırken Bursaspor’a da çok hayırlı bir yenilgi tattırdı.

“Yenilginin hayırlısı olur mu?” demeyin!
Olur tabi…
Hele şampiyonluk yolunda ilerlerken, her türlü fırsat önünüze dizilmişken, bu yenilgi Bursaspor’u mutlu sona ulaştıracak denli, değerli bir yenilgi bence.
Tıpkı Gençlerbirliği, Eskişehirspor, kupadaki FB yenilgilerinden sonra yaşananlar gibi.
O maçlardan sonra ders çıkarmayı başarmıştı Sağlam ve talebeleri, aynı çıkarımı bu son yenilgiden sonra da yapacaklarını umuyorum.

Bir de NTV Radyo'nun her gol anında reklam girmesine ne yorum yapayım bilemedim. Söyleyeceğim tek şey var o da dinleyiciye büyük saygısızlık yaptıkları, hem de çok büyük saygısızlık.

Bursa'ya dönüşümüz ise ayrı bir ıstırap oldu. Maç sonu kapıları tamamen açmak yerine dar geçitlerle stadı boşaltmak olsa olsa taşra zihniyeti davranış olurdu. Yoksa Olimpiyat Stadı diye yutturulan bir mekânda böyle bir davranışa başka bir tanım bulunamaz.
Hani "adı aşk bu eziyetin" diye dilimize dolanan tekerleme var ya, İstanbul deplasmanı tam eziyet oldu yeşil beyazlılara.

Umarız, mutlu biter; zira bu takım ve taraftarı, Olimpiyat Stadı'nda gördüğü kabusa rağmen bu güzel finali hak ediyor!
--
Suat Oktay Şenocak
"İnSanat Derneği"

29.03.2010 10:29:33, Suat Oktay Şenocak

Bu yazı 3454 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]