Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tankut Sözeri

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Serdar Bilgili ve Yılmaz Vural...
“Süper!”, “Hiper!” her ne hal ise futbol oynanan ve oyun sonuçlarına göre alınan puanlar sonucu bir takım “Şampiyon” olacak ve 3 takım da ikinci kümeye düşecek. Gelecek yıl, sözüm ona bu yılın hatalarından ders alarak yeniden yarış başlayacak. Var sayılan; liglerin tam bir centilmenlik içinde geçeceğidir.

Ne dersiniz, öyle mi geçti? Öyle mi geçecek?

Koskoca Beşiktaş camiası, geçen yıl şampiyon olmuş, belli ki bu yıl da ikinci yarıda şampiyonluk şansını kaçırmış. Fenerbahçe ile yaptıkları ve 1/3 golle yenildikleri için, taraftar Beşiktaş Başkanına akıl almaz boyutta aleyhte tezahürat yaparken, efendiliğin sınırlarını aşarak çok ağır küfürler etmiş.

Şimdi sormak gerekir, kimdir bu TARAFTAR? Bir katil, haysiyet celladı, bedavacı, kişisel çıkarlarını sağlamak için terör estiren bir zavallı? Kimdir bu taraftar?

İnsanlara ulu orta sövmek, hakaret etmek, tehdit etmek güç ve cesaretini kim veriyor, nereden alıyorlar? Çok basit, kanunlar uygulanmıyor. Gerçek taraftarı dahi yıldıran, maçlardan soğutan bu serseri güruhu, her yerde ve her konuda karşılaşabilecek 14 metre bağırsaktan oluşmuş, düşünce yetenek ve eyleminden yoksun, homosapien denilen ilk insan türünden başka bir şey değiller.

Emniyet birimleri bu ilkelleri yakalamalı ve mahkemeler de bu zavallıları, Ceza ve İnfaz Yasasından yararlanamayacak şekilde içeri atmalıdır. Eğer mevzuat müsait değilse, Meclis bu mevzuatı çıkarmalıdır. Çünkü toplumun, mutluluk, yarışma ve spor gerçeği ile bir diğerine yakınlaşma ve dostluklar kurma amacından başka bir şey gütmeyen kültürel etkinlikler böyle bir bozulmaya uğrarsa; toplumun çimentosu bozulur, giderek her alanda bir anarşi ve bozulmanın eşiğine geliriz.

Öyleyse sayın Serdar Bilgili, bir takım ilkellere yenilmek demek olacak kararını gözden geçir –melidir. Yel kayadan ne alır? Kanımca Serdar Bilgili ve arkadaşlarının dik durma zamanıdır.

***

Bazı şeyler vardır ki; “şüyuu, vukuundan beterdir!” Yani gerçek olmasından daha çok söylenti halinde kalması daha tehlikelidir. Yılmaz Vural gibi bir antranör, takımından daha ilk yarı bitmeden Sebatsporla yapılan maçta, neden ayrıldığını açıklasın takımından ve de sahayı terk etsin? Bunu hem Bursaspor ve hem de Çaykur Rizespor araştırmalı ve kamuoyunu aydınlatacak, doyurucu bir açıklama getirmelidirler diye düşünüyorum.

Anladığım kadarı ile, ligde takımlar her puan için 40 bin dolar alıyorlar havuzdan. Sebatspor sporcularına 6 aylık çek vermiş alacakları için. Yani Sebatspor’da para yok. Üstelik Çaykur Rize Spor da 120 bin dolardan oldu yenilince.

Hemşehrilik, ağabeylik, bölgecilik midir, nedir? Gel de anla. Şampiyonluğa oynayan bir takımı yeniyor Rize. 4/5 as oyuncusundan yoksun, Rize’de sahaya çıkan ligin sonlarında yer alan Sebatspor galip geliyor. Bir şeyler olmuyor, oturmuyor, uymuyor!

Yılmaz Vural Bursa’da da çalışmış, haklı bir saygınlık ve üne sahiptir. Bize göre sayın Vural neler olup bittiğini açıklamalıdır. Kimsenin, birilerinin bütün bir yıl ürettiği emeğini sıradan bir anlaşma ile geçersiz kılma hakkı yoktur.

Bizce Federasyon gerekli inceleme ve araştırmaları yapıp, kamuoyunu bilgilendirmelidir diye düşünüyorum.

28.04.2004 00:00:40, Tankut Sözeri

Bu yazı 3099 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]