Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Ben Alkışladım.
En sonda söylenecek sözü en başta söylemek istiyorum: Ben Fenerbahçe karşısındaki Bursaspor'u beğendim. Aslında oyun planı ve kurgusu doğru olarak yapılmıştı. Ertuğrul Sağlam geçen yıl oynanan Fenerbahçe maçlarından gerekli dersleri çıkartarak, geçen yılın Fenerbahçe'sine uygun bir taktikle sahaya çıkmıştı. Sahada geçen yılın Fenerbahçe'si olsa dün geceki maçı rahatlıkla galip bitirebilirdik. Aslında kadro olarak Fenerbahçe'nin geçen yılki Fenerbahçe'den de bir farkı yoktu. Ancak geçen haftaki Manisaspor maçından da etkilenerek hesaplayamadığımız şey, Fenerbahçe'deki mücadele azmiydi.

Türkiye'de, Bursa'ya gelen takımlar, Bursa'ya gelirken gerçek bir deplasmana geldiklerinin bilincinde olarak, hazırlıklı gelirler. Aslında hesabını yapamadığımız şeylerden biri de buydu. Manisa karşısına çıkan Fenerbahçe'yi boşuna aradık. Karşımızda en az bizim kadar mücadele eden bir rakip vardı. Kazanmayı da bizden daha fazla arzuluyorlardı. Mücadelede eşitlik olduğunda ise rakipteki klâs ayaklar devreye girdi. Aslında aradaki fark yalnızca Alex farkıydı desek de yanlış bir şey söylemiş olmayız. Dünkü maçta Alex Bursaspor forması giyiyor olsaydı, bu maçın kazananı da Bursaspor olurdu.

Maça gelince: Sahadaki diziliş doğru dizilişti. Zaten kalede değil İvankov'un yerini alacak, İvankov'a doğru dürüst yedeklik edebilecek bir kalecimiz olmadığını herkes biliyor. Mustafa Keçeli'nin de yedeği olabilecek kapasitede bir oyuncumuzun olmadığını da, dün gece bir kez daha gördük. İvankov'un yaptığı bir hata gol oldu. Bursaspor sol kanattan hiçbir atak yapamadı. Bu sene sol kanadımızın bu derece sahipsiz olmasına alışmamız gerekecek. Sercan Milli takımdan yorgun geldi. Ve zaten Lugano ile Bilica'nın fiziksel (Bilica yakın oynayarak her defasında fiziksel baskı uyguladı) ve manevi (Lugano her fırsatta bağırarak üzerine yürüdü) baskıları altında ezildi. (Son dakikadaki o topa vurabilse şimdi kahramandı.) Ali Tandoğan çok çalıştı ama bir tek ortasında bile isabet sağlayamadı. Batalla oyunu yönlendirmeye çalıştı ama savunmaya hiç yardım etmedi. Ergiç iki hafta öncesinden çok daha fazla etkili ve faydalıydı. Volkan Şen iyi kurgulanmış savunma karşısında aciz kaldı. Zapatochny, Ömer Erdoğan (Niye değiştirildi?), İbrahim Öztürk üzerine düşenleri yerine getirdi. Hüseyin Cimşir'in takıma katkısı her geçen maç biraz daha artıyor.(Bir de o topa yerden vurabilseydi). Turgay bu sene takıma en fazla katkı sağlayan oyunculardan.

Fenerbahçe maçı kazanmak için en az Bursaspor kadar mücadele etmesi gerektiğinin farkındaydı. Bu bilinçle sahaya çıkarak, yapmaları gerekeni eksiksiz yerine getirdiler. Bu da maçı onlara getirdi. Fenerbahçe gibi iyi organize olmuş ve çok iyi futbolculardan oluşan bir takımı yenebilmek için daha düzenli ve etkili ataklar yapabilmeli, gol vuruşlarında daha etkili olabilmeliydik.

İvankov o hatayı yapmasa, Sercan son dakikada o topa vurabilse demek de mümkün. Ama bütün bunlar boş lakırdıdan öte bir anlam taşımaz. Bundan sonra anlam taşıyacak tek şey Sivas'tan alınıp gelinecek üç puandır. Ötesi boş laf!


Tonguç AKKUŞ

Ankara, 14 Eylül 2009

14.09.2009 17:26:47, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3310 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]