Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Lig Bütün Hızıyla Devam Ediyor
Golleriyle, kartlarıyla, sike soylentileriyle bu sene “super lig” adını alan 1.Turkiye futbol ligi tam gaz devam ediyor. Süper Lig'de Beşiktaş'ı sahasında 2-1 mağlup eden Ankaragücü, rakibinden hem ilk yarının rövanşını aldı hem de Kartal'ı liderlik şansından etti. Bu sezon Ankara'da Galatasaray ve Fenerbahçe'yi de mağlup eden Başkent ekibi, üç büyüklerin ardından 4. sıradaki yerine korudu. Süper Lig'in 9. haftasında 17. sıraya kadar gerileyen Ankaragücü Beşiktaş'ı yenerek üst üste 4. galibiyetini aldı. Son 7 lig maçında Siyah-Beyazlı takımdan puan alamayan Başkent ekibi, en son İnönü'de 1983 yılında oynanan karşılaşmada Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmıştı. Bu sezon üç büyükleri deviren Başkent ekibi Fenerbahçe'yi 3-2, Galatasaray'ı ise 2-1 yenme başarısını gösterdi. Bu sezon en farklı maç kazanan takım unvanına da sahip olan Ankaragücü Süper Lig'in ilk haftasında, deplasmanda Antalyaspor'u 8-1 mağlup etmişti. Başkent ekibinde forma giyen Augustine ise 16 golle Süper Lig'de gol krallığında ilk sırada yer alıyor.

Ankaragücü Teknik Direktörü Ersun Yanal, Başkent'ten şampiyon çıkarmak istediklerini belirterek, "Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'tan da 3 puan aldık. Takım olarak iyi oynuyoruz. Ankara'dan bir şampiyon çıkarmak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz" diye konuştu. Taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş ise ayağına gelen liderlik fırsatını tepti. Beşiktaş bu mağlubiyetle 17 hafta sonra ilk kez ligde yenilgi yüzü gördü.

Lorant'la ilk derbi
23. haftanın gündemine çıkan kırmızı kartlarla oturan derbi maçında, Fenerbahçe lider Galatasaray'ı yenerek aradaki puan farkını 4'e indirdi. Toplam 13 kartın çıktığı maçta, Galatasaray'dan Emre, Batista, Hasan Şaş ve Bülent Korkmaz kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ali Sami Yen'de oynadığı 12 maçı da kazanan Sarı-Kırmızılılar, dış sahada ise kazanamıyor. 139 gündür deplasmanda kazanamayan Galatasaray, en son dış saha galibiyetini Gençlerbirliği'ne karşı almıştı.

Fenerbahçe'de ise ilk derbi maçına çıkan teknik direktör Werner Lorant, ilk derbi galibiyetini de kazanmış oldu. Fenerbahçe takım olarak bu sezon ilk kez bir derbi maçında gülen taraf oldu. Bu arada, ilk kez eski takımına karşı forma giyen Fenerbahçeli Fatih Akyel de ilk kez Galatasaray galibiyeti yaşadı.

28 gün aradan sonra Avni Aker'de taraftarlarıyla buluşan Trabzonspor ise ligde 11 maçtır yenemediği İstanbulspor'u mağlup ederek, Samsunspor'un ardından ikinci galibiyetini aldı. Bu arada Beşiktaş maçında olay çıkaran holiganlar sahaya alınmadı. Taraftarlar İstanbulspor maçı süresince Trabzon'daki çeşitli karakollarda gözlem altında tutuldu.

Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren maçların oynadığı haftada Gençlerbirliği Yimpaş Yozgat'ı yenerek çıkışına sürdürürken, Diyarbakırspor, Gaziantep deplasmanında altın değerinde 3 puan aldı. Son üç sırada yer alan takımlardan olan Samsunspor, Bursaspor'a yenilerek alt sıralardan kurtulma ümidini önümüzdeki haftalara taşıdı. Bursasporumuz ise Diyarbakırspor maçından sonra Samsunspor’u da aynı skorla geçerek çıkışını sürdürdü. Çaykur Rize de Antalya deplasmanında son dakikalarda attığı gollerle 1 puan alırken, ligin dibine demir atan Yimpaş Yozgat ise Gençlerbirliği'ne boyun eğdi. Bayramın ikinci günü oynanacak Istanbulspor-Bursaspor maçında takımlarını yalnız bırakmayacak yüzlerce cefakar Bursaspor taraftarı simdiden hazırlıklarına basladı bile. Bursaspor’dan bir bayram hediyesi bekliyoruz, herhalde cok fazla sey istemiyoruz degil mi? Kurban Bayramınız kutlu Olsun...

19.02.2002 00:00:40, Uğur Çelikkol

Bu yazı 2989 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]