Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Son fotoğraflar
Özel maçlar bitti sıra geldi güzel maçlara..Euro 2008 sonrası yaklaşık 1,5 aydır ayrı kaldığımız meşin yuvarlak yeniden Türkiye gündemini ele geçirmek üzere..Bursaspor taraftarı her sezon olduğu gibi "Yeniden başlasın, burada kalmasın" şarkısıyla karşılamaya hazırlanıyor ligi..Yüreğinde, beyninde umut kıvılcımları çakarak bekliyor topun santraya konmasını.

Futbolda fazla önemli bulunmasa da, aslında oyunu alıcı gözlerle seyredenler için dikkat çekici izler vardır bu tür gazozuna maçlarda. Bursaspor'da özeller serisinde öyle veya böyle bu sinyalleri verdi meraklısına..Mesela, herkesin kendi bölgesinde açık vermemek adına ortaya koyduğu dikkat ve özveri...Tek top oynayıp, pas hatalarını en aza indirme gayreti..Rakibi oynatmamak adına girilen ikili-üçlü preslerde dayanıklılık ve azim...Bütün bu son fotoğraflar Bursaspor adına düşünce ve uygulama yeniliklerinin pırıltılarını verdi bizlere...

İvankov'un performansı kalenin emin ellerde olduğunu gösteren sevimli bir işaret fişeği gibi...Geçen sezon son kullanma tarihi geçmiş izlenimi veren Romaschenko'nun kapı önüne konma korkusuyla işe iki elle sarılması umut verici. Orta sahada Krita, Mustafa Sarp ve Bekir'in pres koyma, topa, maça ve de oyuna hakim olma, rakibi pişman ve bizar etme türü futbolun gereklerini yerine getirme çabaları sevindirici..Sergen'den sonra tekniği, düşüncesi ve de bilekleri en maharetli Türk futbolcusu unvanlı Yusuf'un tribünlere yansıtacağı renk ve heyecan taraftar için doyumsuz bir beklenti..

Gelelim forvete..Zuniga topla alış-verişi iyi olan kontra paslar atabilen, takımı hücuma kalkarken alan değiştirip boşa çıkabilen bir oyuncu. Gökhan Güleç ise seyircinin seveceği bir stile sahip. Arnavutlara has inatçı ve savaşçı özelliği var. Topu seri çalımlarla taşıyor ama pivot santrafor değil yani sadece karıştırıcı. Bu görevi üstlenmek üzere alınan Adriano ise kuş mu, balık mı anlaşılmıyor? Bir bakıyorsun havalarda uçuyor, bir bakıyorsun yerlerde sürünüyor! Savunmada Ömer Erdoğan ile Leandro gökler hakimi. Havadan kuş uçar, top uçmaz izlenimi veriyorlar. Ama yere indiler mi tehlike; ya gol ya penaltı! Allah İvankov'a zeval vermesin. İki kenar ise tekliyor sanki. Veli ofansta iyi, defansta kevgir gibi geçirgen. Keçeli ise defansta iyi, ofansta kağnı arabası gibi ağır! Ancak bunlar, kadrosu alternatifli isimlerden oluşan bir takım için düzelmeyecek arızalar değil.

Sonuç olarak takım olmak öyle kolay bir olgu değil. Hele hele omurgası yenilenmiş bir kulüp için hoşgörüye, zamana ve de sabıra ihtiyaç vardır. Ama Bursaspor gibi sabırsız bir camiada bunlar olur mu? Eğer taraftar, yönetim, kamuoyu ve de medya bu sabır sürecine katlanamazsa boşa giden emeklere hazırılıklı olmak gerek.

19.08.2008 10:01:15, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 3519 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]