Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Ameliyat çok başarılı geçti ama hastayı kaybettik
Haziran ayında durma noktasına gelen ekonomi, toplumsal sıkıntılar Euro 2008 rüzgarıyla dağıtılmaya çalışılırken Ulusal takım sürpriz bir grafikle spor dünyası eleştirmenleri ve futbolseverleri şaşırtan başarılı sonuçlarla imza attı.

Turnuvada Ulusal takım adına yıldızlaşan oyuncular, maçların son 15-20 dakikasında yaşanan heyecan ve müthiş maçı geri döndürme performansları, güzel gol heyecanlarından başka her zaman olduğu gibi gözden kaçanlar vardı.

Yurdum insanın anlaşılmaz ve kabul edilemez tabancalı sevinç gösterileri neticesinde her maç sırasında ve sonrasında değil evimizin balkonuna çıkmak, pencerelere bile yaklaşamaz olduk. Sokaklarda, caddelerde yaşanan ölçüsü kaçmış sevinç gösterilerini ise burada yazmaya gerek duymuyorum. Ülkemde onlarca sıkıntı varken aşırı ve abartılı sevinç gösterileri ve futbol oyununa verilen önem üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur.

Futbol kariyeri bitme noktasında olan Teknik adam Fatih Terim'im hayatının en şanslı ve stresli maçları sonrasında yine kendini gündemde tutmayı başarması güzel, basın ile yaptığı polemikler ise çirkindi.

Futbolcular adına kaleci Volkanın çok önemli bir karşılaşmada yaptığı hareket ve gördüğü kırmızı kart ne olgunlukla ne de sporcu ahlakı ile bağdaştırılamayacak bir örnek olduğu gibi, futbolda havaya savrulan haksız paraların simgesi oldu.

Takımımız turnuvayı beklenenden iyi bir yerde, hatta daha fazlasını hakettiği halde başarıyla tamamlarken, kendisine ameliyat çok başarılı geçti ama hastayı kaybettik benzetmesi yapmaya hazırlanıyordum ki, kaybettiğimiz; yıllar sonra hükümet desteği ile Ulusoy'u devirerek koltuğa oturan Federasyon Başkanı Doğan oldu. Bu üzücü gelişmeyle de Euro 2008'e Türkiye açısından son nokta konmuş oldu.

07.07.2008 14:46:41, Uğur Çelikkol

Bu yazı 3865 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]