Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Sahaya inmek
Ülke gündemine bugünlerde Bursa milletvekilleri damgalarını vuruyorlar. Faruk Çelik, sosyal güvenlik reformu (!) adıyla ambalajlanan, IMF ve Dünya Bankası patentli senaryoyu savunma adına büyük çaba harcıyor. Bu arada eskisi gibi olmasa da Bursa’daki gelişmeleri de izlemeye çalışıyor.

Bakan bugün spor medyasında boy gösterecek. Fenerbahçe maçındaki başarıdan ötürü Bursasporlu futbolculara cebinden 2 bin YTL prim vereceğini kardeşi Osman Çelik aracılığıyla AA’ya açıklamış. Bugünkü gazetelerde haber olacak,başka kentlerin vekillerine de örnek gösterilecek !..

Milyonlarca kişi açlık sınırında yaşarken vekillere özel kıyağı hazırlayan milletvekilleri arasında bulunan Altan Karapaşaoğlu da manşetlerin vazgeçilmez ismi oldu. AKP’li kimi milletvekillerini bile çileden çıkaran korsan düzenlemenin mimarlarından Karapaşaoğlu, “adrese teslim” çalışmalarıyla siyaset tarihe geçti. Yabancı şirketlere af getirecek özel yasayı da hazırlayarak Meclis’e göndermişti Karapaşaoğlu…
Gemlik’te Uludağ Üniversitesi’nin güçlenmesi adına atılan adımları önlemeye çalışmasıyla da üniversite camiasında biliniyor.
Yaygın medyanın manşetlerini süsleyen Karapaşaoğlu’na ilginçtir Bursa’dan tepki yok!.. Kentin sosyoekonomik yapısına muhalefetin sessizliği tuz biber ekince koca Bursa tek kale maçı başka statlardan yansıyan kadarıyla izlemeye çalışıyor.

Statlara geldik. Devam edelim… Fenerbahçe’yi Şükrü Saraçoğlu’nun çimlerine gömdük. Maçın başıyla sonundaki görüntüler goller kadar dikkat çekiciydi. Protokol görüntülerinde Aziz Yıldırım’ın yanında Levent Kızıl vardı. Kızıl’ın yanında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin oturuyordu. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı daha sonraki koltuğa ilişmiş gibiydi. Bence doğrusu Bursaspor Başkanı olarak Aziz Yıldırım’ın hemen yanında oturmasıydı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olmasının avantajını kullanarak rol çalmayı beceren Levent Kızıl, İbrahim Yazıcı’ya “piar” golü de atıyordu.

Sahi Bursa’da kapalı kapılar ardında stat işi iyice ısıtılmaya başlandı. Pazarlıklar gırla. Güç gösterileri devam ediyor. Bursa’ya sormadan, kentin olurunu almadan Atatürk Stadı’nın olduğu yere rezidanslar dikmeye yönelik senaryolar yakında uygulanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, tepkiler yükselince, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdiği düzenlemeyi durdurduğunu açıklamıştı. O günlerde bu durdurmanın uyutma olduğunu, yakında raftan indirileceğini söylemiştik.
Atatürk Stadı’nın yerine olağanüstü rant getirecek yapılaşmayı ışınlamaya çalışanlar çok rahat.

Siyasi muhalefeti bir iki gazete haberinde boy gösterme, siyaset yazarlarının köşelerine konuk olma olarak algılama yanlışından kurtulamayan muhalefetin tribünlerden sahaya inmediği için tek kale maçta goller hep Bursa’nın kalesine atılıyor.
Tribünlerde boy göstermek, televizyonlara ve gazete köşelerine konuk olmak bireysel tatmin için yeterli olabilir ama bu yaklaşım Bursa’ya ve toplumsal denetime zarar vermeye başlamıştır. Bursa’da toplumsal denetim adına sorumluluk hisseden herkesin sahaya inmesinde yarar vardır.

Gündemin peşine takılmak yerine gündemi oluşturmak, Bursa’nın olmazsa olmazıdır. Her kademedeki sorumlu ve duyarlı ayağa kalkmalı ve gereğini yapmalıdır. Atılacak cesur adımlar medyanın da önünü açacaktır.

27.02.2008 14:35:55, Levent Gencelli

Bu yazı 3285 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]