Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Hayal ve Gerçek

Stat güzel mi? Evet çok güzel. Ama alt yapısı neredeyse hiç yok. Stada gelmek neyse de stattan gitmek neredeyse bir işkence. Stada gelirken 20 bin kişi bir anda gelmez. Yavaş yavaş 2 - 3 saate yayılarak gelirler. Ama gidiş öyle değildir 20 bin kişi bir anda çıkar ve gider. İşte burada çok büyük bir sıkıntı var. Yollar, toplu taşıma hiçbir şey bunu düzgün şekilde yapmaya müsait değil.
33 bin kişilik stadı dere kenarına yapmayan zihniyet 43 bin kişilik stadı nehir kenarına yaptı. Yaptı da ne oldu? Stadın pek çok şeyi eksik. Bir cazibe merkezi yaratmaya, yedi gün yaşanan bir cazibe merkezi yaratmaya çalıştığınızı iddia ediyorsunuz. Ama vazgeçtim 43 bin kişiden 20 bin kişiyi bile düzgün bir şekilde stattan çıkartıp evlerine gönderemiyorsunuz. Hani alışveriş merkezleri olacaktı, hani kafeler, restoranlar olacaktı. Ben dün 20 bin 564 kişinin maçtan çıkıp evlerine gidebilmek için mücadele ettiğini gözlemledim. Bir kişi bile statta kalıp bir şeyler içmedi, alış veriş yapmadı. Sonra da localar satılmıyor diye üzülüyoruz. Orada stattan başka bir şey yok ki… İki haftada bir maç seyretmek için gidilecek bir yerden başka bir şey değil orası.
Atatürk Stadı 26 700 kişilik bir duruma getirilmişti. Birkaç şampiyonlar ligi maçı hariç, hiçbir zaman o seyirci sayısına ulaşılamadı. 26 binlik stadı dolduramazken 43 binlik stat yaptık. O stadı korkarım hiç dolduramayacağız. Söz konusu olan senede birkaç maç ise bu kadar büyük stada ne gerek vardı?
Dün statta 20 bin 654 seyirci varmış. Stat boş görünüyordu. Atatürk Stadında 20 bin seyirci epeyce kalabalık bir görüntü verir, rakibi sıkıntıya sokardı.
Maça gelince, Faty ve Dany yedek kulübesinde otururken Bekir Yılmaz ve Şamil Çinaz'ın sahada ne işi vardı anlayamadım. Sağbek yokluğunda Dany'nin defalarca sağbek oynadığını görmüştük. Seyirci de durumun farkındaydı ve yakışıksız biçimde Bekir Yılmaz'ı maç oynanırken ıslıkladı. Bunda hocanın sorumluluğu da büyüktür. Doğru oyuncu doğru yerde kullanılmalıdır. Ayrıca Dany oynasa maç içinde gerektiği zamanlar üçlü defansa geçilir, hücumda çoğalabilmenin hesapları daha kolay yapılabilirdi. Hamza Hamzaoğlu orta sahaya Faty'yi yazmalı, onun yanına Traore ya da Şamil Çinaz'dan birini koymalıydı. Faty sakattır orasını bilmem. Ama on sekize giriyorsa sakat olmadığını düşünürüm.
Orta saha kendini oyunda hissettiremeyince gol atacağımız umudunu zaten kaybetmiştik. Bari gol yemeyelim diye düşünürken oyun bir ara durdu. Cihat Arslan sağ kanat oynayan 22 numaralı oyuncusuna doğru hareketlendi. El kol hareketleriyle sol kanada geçmesini söyledi. Oyun başlar başlamaz bu oyuncu sola geçti ve golünü yaptı. Defansımızın sağ tarafı zaten işlemiyordu. Olan da oradan oldu zaten.
Olanları ben maraton tribününden gördüm. Hamza Hamzaoğlu saha kenarında olabilse belki o da görebilirdi. Ama saha kenarında olamayınca göremedi. Bu da bir Hamzaoğlu eleştirisidir. Geçen hafta hakemin taraflı yönetimine hepimiz sinirlendik. Ama sevgili hocamız sinirlerine hâkim olmayı öğrenmeli ve her maçta takımın başında olmaya özen göstermelidir.
Avrupa hayallerimize elveda dedik.

Tonguç AKKUŞ
Ankara, 18 Nisan 2016
tongucakkus@gmx.net

18.04.2016 17:16:28, Tonguç Akkuş

Bu yazı 4378 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]