Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Enteresan, Yani Çok İstekli

Beşiktaş Jimnastik kulübü başkanı Fikret Orman maçtan sonra yaptığı açıklamada dedi ki: “Bursaspor çok motiveydi. Hamza Hoca da enteresan yani çok istekliydi.”
Sayın Başkan’a sormak lazım “Ya ne olacaktı?” Sahaya çıkan Bursaspor oraya futbol oynamak için gelmişti. Kaleleri açıp Beşiktaş hücumcularının yanında yalandan refakat koşuları yapıp gol mü yiyeceklerdi? Hamza Hoca da enteresanmış. Yani çok istekliymiş. Sayın Başkan dün Beşiktaş karşısında izlediğiniz yeşil formalı takımın adı Bursaspor’du. Sahadaki ve saha kenarındaki tüm oyuncular ve teknik adamlar Bursaspor’un profesyonel elemanları idiler. Tamamı ile Bursaspor’u başarılı kılmaları için mukaveleler yapılmış, paralar ödenmiştir. Motive olmayıp mücadele etmeyip; Bursasporluları mutlu etmek yerine Beşiktaş’ın şampiyonluğu için mi ter akıtacaklardı? Bundan birkaç hafta önce Bursa’da Fenerbahçe puan kaybederken de Hamza Hoca’yı enteresan, Bursaspor’u motive bulmuş muydunuz? Yoksa böyle olması o zaman hoşunuza mı gitmişti?
Sayın Başkanın Bursaspor’un Beşiktaş maçına motive olmasını anlayamamasına da şaştım doğrusu. Buralara tribünden geldiğini her fırsatta söyleyen kendisi. Tribünlerden geldiğini söyleyen birisinin bu motivasyonun olmazsa olmaz bir şey olduğunu bilmemesi gerçekten de anlaşılmaz bir durumdur. Geçmişte yaşananları hatırlamıyorsa gitsin Serdar Bilgili’ye sorsun, Sergen Yalçın’a sorsun.
Sayın Başkan Fikret Orman; futbol sahada oynanan, sahada oynandıkça daha da güzelleşen bir oyundur. Bu oyunu masa başlarına taşıyıp oyunun güzelliğini ve cazibesini yitirmesine neden olan insanlar her devirde olduğu gibi halen de mevcuttur. 3Temmuz sürecinin futbolumuzu getirdiği yer herkesin malumudur. Yaşadığımız olaylardan gerekli dersleri çıkartmadıkça yapılan bu sorumsuz ve kendini bilmez açıklamalar şampiyon olmanızı –belki- kolaylaştırabilir. Ama 3yaşanan 3 Temmuz sürecinden bu yana stadyumlardaki seyirci ortalamaları, yayıncı kuruluşun abone sayıları ortadadır.
Dün uydurma bir penaltı ile maçı kazandınız. Yarın bu maç şöyle anılacak: Beşiktaş yeni stadının açılış maçında Bursaspor’u haksız bir penaltı ile yendi. Özellikle maçın ikinci yarısında maçın hakemi Beşiktaş’ın bu maçtan galip ayrılması için elinden geleni yaptı.
Dün sahada zaman zaman Beşiktaş karşısında geriye çekilip baskı yiyen bir Bursaspor vardı. Bu anlık sinmelerin cezasını Beşiktaş’a yenilerek çektik. Ama şunu da söylemek gerek: Maçın her anında mücadele ettik. Futbolcular formalarını terinin son damlasına kadar ıslattılar. Harun’un kurtardığı penaltının gol olmasına da çok üzüldüm. Sahada görev alan her Bursasporlu oyuncu yüksek görev bilinciyle mücadelenin hakkını verdi. Eşitler içinde daha eşit kimlerdi diye sorarsanız; Harun Tekin, Şamil Çinaz, Deniz Yılmaz, Faty, ve oyuna girdikten sonra Stoch derim.
Maç daha adil, baskıdan etkilenmeyen bir hakem (Türkiye’de öylesi var mıdır?) tarafından yönetilse böyle bitmezdi. Beşiktaş’ın Lizbon ve Moskova maçları da bunlara en güzel örnektir.

Tonguç AKKUŞ
Ankara, 21 Nisan 2016
tongucakkus@gmx.net

13.04.2016 10:43:12, Tonguç Akkuş

Bu yazı 4702 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]