Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bursa'nın ve Bursaspor'un Sorunu Recep Anlayışı'nı alkışlamaktır
BURSA'NIN VE BURSASPOR'UN SORUNU "RECEP ANLAYIŞI"NI ALKIŞLAMAKTIR.
SORUN BURSASPOR SORUNU DEĞİLDİR

Levent GENCELLİ

Recep Bölükbaşı'nın hesap sorularak hatta ibra edilmeyerek kulübün başından uzaklaştırılmasından yanayım. Bölükbaşı gitmeli. Bursaspor'da olağanüstü genel kurul toplanmalıdır.Bölükbaşı gidecektir. Kendisini Bursaspor'un başına getirenler daha doğrusu ara dönem için rol verenler böyle istemektedirler. Bölükbaşı dönemi sorgulanmalıdır. Bu saptamayla giriş yapalım ve büyük fotoğrafı görmek isteyenlere katkıda bulunalım.

Bursa'nın sorunu "Recep Anlayışı"nı alkışlamaktır. Sorun salt Recep Bölükbaşı değildir çünkü Bölükbaşı neden değil sonuçtur. Önümüzdeki süreçte kentin egemenlerinin yeni Recep'ler bulup, musluğun başındaki Recep'lere şirin görünme operasyonlarında Bursaspor'u kullanmayı sürdüreceklerdir.
Bursa'daki gerçekleri haykırmadan ve kenti babalarının çiftliği gibi kullananlar ve onların dümen suyunda sörf yapanların maskelerini düşürmeden Bursaspor'u kurtarmak mümkün değildir.

Yıllar önce Atatürk Stadı'yla ilgili plan tezgahlara konulmak üzereyken " Bursa'dan Atatürk'ün adını silmek isteyenler Bursaspor'u kullanıyorlar"diye bağırmıştık. O yıllarda bizi suçlayanlar şimdi "timsah gözyaşı" dökmeye başladı. Atatürk Stadı'nın yıkılması süreci hızlanacak. Ama "Recep Anlayışı"nı kesmeyecek. Bu anlayış aslında "kerameti kendinden menkul alkışçıları" sayesinde güç kaybetmiyor. Bu alkışçılar Bursa'da çok fazla. Onlar Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni öğütmek için kurulan değirmenlere su taşıyor.

Gönlünde sadece Bursa ve Bursaspor sevgisi olan taraftar aslında olanların ve hesapların farkında. Uyanmak istemeyenler Bursa'yı, Bursaspor'u kullananlar.
Gerçek Bursasporlular, Bursasporlu geçinenler ve Bursaspor'dan geçinenler var. Benim ne demek istediğimi Gerçek Bursasporlular ve gerçek yurtseverler anlayacaklardır. Bursa'da her daim iktidar olduklarını söyleyen ve ellerindeki medya gücü de dahil her gücü kullananlar için böyle ortamlar bulunmaz fırsattır. Atatürk'ün sanayi mirası Merinos üstelik Atatürk'ün adı kullanılarak gerçek felsefesinden uzaklaştırılıp kapısına kilit vurulduğunda susanlar, Atatürk Stadı'nı yıkmak için her türlü yanlışı barındıran sözümona dünyanın alkışladığı(!) yeni stadı da göklere çıkarıyorlar. Atatürk Stadı'nın yıkılmasını Bursa önleyemezse çok kısa süre sonra üretim biçimine indirilecek darbe gelecek. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin üretimden uzaklaştırılıp, birilerinin borçlarının kamu arazileri de kullanılarak daha rahat ödensin diye daraltılacak.
Recep Anlayışı da bunu "kente hizmet" diye sunacaktır. Arkasından Yıldırım Belediyesi sınırlarında kalan sorunlu medya/sanayi yapılarına afla karışık rant planlaması gelecektir.

Parselasyon doğudan batıya hızlanacaktır. İleri teknoloji, yerli otomobil vs söylemleriyle Karacabey-Mustafakemalpaşa aksındaki verimli tarım toprakları üzerine Bursa'daki organize sanayi sitelerinin neredeyse yüzde 50-60'ı boşken oraya yeni sanayi bölgesi yapılacaktır.

Bursa'ya bakar mısınız ?Her yönüyle tartışmalı hatta sakıncalı bir stad yapılıyor, binlerce kişi taşkın alanın göbeğinde maç seyretmeye yönlendiriliyor, trafik gibi en temel sorun bile gözardı edilebiliyor. Bu yanlış yükselirken bir başka yanlış kuşuçuşu neredeyse birkaçyüz metre uzaklıktaki eski Merkez Komutanlığı'na Bursa'nın en büyük hastanelerinden birinin yapımı tarihi Memleket Hastanesi ve eklerinin yıkımının yolunu açıyor. Gürültü, kargaşa içinde kalacak bir devlet hastanesi.

Bursa'nın Recep Anlayışı'na ve alkışçılarına yakışmaz mı ? Yakışır.

Sorun Bursaspor değildir siz daha anlamıyor musunuz ?

24.12.2015 16:10:44, Levent Gencelli

Bu yazı 4944 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]