… BÜTÜN hatlar Pablo Martin Batalla ile doludur. İbrahim Yazıcı yönetiminin transferde attığı düşeş sayesinde, Bursaspor tarihinin gördüğü en özel yabancıdır o..
Yeşil Beyazlı formaya imza attığı güne kadar, Timsah iletişimini kaybetmiş bir takımdı. Dışarıyla ile iletişimi bozulduğu gibi, taraftarıyla da iletişimi zedelenmiş, oyuncular kendi aralarında farklı dillerde konuşuyor gibiydiler. Bursaspor’un kopuk hatları her geçen hafta birer birer birleşip aynı santralde kilitlendiyse, bu onun Allah vergisi çilingir özelliğindendir.
Açamayacağı kapı, giremeyeceği delik yok.. Maymuncuk gibi!
Kaybolduğu sanılan maçlarda bile, öyle anlarda ortaya çıkıyor ki.. Rakiplerine sadece onu izlemek kalıyor.
XXX
Dile kolay; 150 maçta 150 kez forma almak. Ondaki büyü her geçen sezon üstüne koyarak büyüyor. Ligin bitmesine daha 10 hafta var; 10 gol 10 asist!
Biliyoruz ki arkası yarın, devamı gelecek. Çünkü genlerindeki çabukluğu, yaratıcılıkla birleştirmiş. Top ayağına geldiğinde, giderek hızlanan lokomotife dönüşüyor. Ondaki yıpratıcı yaratıcılık az bulunur. Atıyor, attırıyor.. Saymaya kalksak öyle bir iki değil; başkanını, yöneticisini, hocasını, arkadaşlarını tümden söylersek takımını kaç kez ipten alıyor?
Alfabetik sıraya da koysak, alkış sırasına da koysak, ‘Arjantinli Bücür’ asistleri ve golleriyle, Bursaspor tarihine eşsiz biri olarak şimdiden mühür basmıştır. XXX
Zaman geldi takım içindeki bazı oyuncular onu kıskandı, Kenny Miller gibi..
Bazı oyuncular en az onun kadar alkışı hak ettiğini göstermek istedi, İvan Ergiç gibi.. Bazı oyuncular onun baskısı yüzünden normalin altında oynuyor, Pinto gibi.. Penaltıyı Batalla atmalıydı.. Frikiğe Battala vurmalıydı. Kornerleri Batalla kullanmalıydı.. Tuncay, Battala’ya pas çıkarmalıydı.
Bunlar sadece taraftarın değil, hocasından başkanına, habercisinden yöneticisine her pozisyon sonrası herkesin aklından geçenler.
Sivas’a attığı gol sonrası, kulübeye çekildiği için hocaya, seyirciye, arkadaşlarına küsen Pinto’nun yanına koşuyor, ona elini uzatıyor. ‘Üzülme sende bizdensin’ der gibi..
Sadece bu hareket bile ondaki efendiliğin, insanlığın resmidir.. Kıymetini bilmek gerek.
08.03.2013 11:41:15, Mustafa Özkeskin
Bu yazı 3443
kez okunmuştur.
Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi
yazılardan sorumlu tutulamaz.
Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk
internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından
Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından
sağlanmaktadır.